Yleiset tarkennukset

- Vaihdot edestakaiset ja lentävät. Ei pelinkatkaisua vaihtoa varten (pääsääntöisesti).

- Joukkue saa ottaa kentälle yhden lisäpelaajan, kun vastustaja johtaa vähintään viidellä (5) maalilla. Etu menetetään eron vähentyessä kahteen (2) maaliin.

- Pelinohjaaja käyttää vain vihreää korttia, jolla hän palkitsee ottelun päätyttyä molemmista joukkueista yhden pelaajan reilusta pelistä. Tarvittaessa pelinohjaaja voi kysyä joukkueenjohtajalta, kuka joukkueen pelaajista ansaitsee vihreän kortin

- Tilanteen niin vaatiessa pelaajaa voidaan huomauttaa tai hänet voidaan jopa poistaa kentältä, mutta joukkue saa jatkaa täysilukuisena.

- Kulmapotku suorana kentän kulmasta. 

- Vastustajien on oltava aloituspotkuissa, vapaapotkuissa, maaliheitoissa, kulmapotkuissa ja rangaistuspotkuissa vähintään 5,5 metrin etäisyydellä pallosta.

- 4v4 (PT6) ja 5v5 -pelimuodossa (P/T7 ja P/T8) pelin voi avata mistä tahansa osasta rangaistusaluetta heittämällä.

- 5v5 -pelimuodossa (P/T9) pelin voi avata mistä tahansa osasta rangaistusaluetta potkaisemalla.

- 5v5 pelissä rangaistusalueella epäsuoravapaapotku potkaistaan rikkomuspaikkaa lähinnä olevasta päätyrajan suuntaisesta rangaistusalueen rajan kohdasta.

Rajaheitot
- Ohjataan pelaajia heittämään rajaheitot oikein.

- Väärässä heitossa peli pysäytetään, heittäjää opastetaan ja heitto uusitaan. Älä kuitenkaan jumiudu tähän kokoajan nuorimmissa, tärkeämpää että peli pyörii!

- P/T11-ikäluokassa heiton saa uusia vain kerran; tämän jälkeen heittovuoro siirtyy vastustajalle.

- 4v4/5v5-pelissä rajaheiton tilalla on rajasyöttö tai kuljetus peliin P/T8 ja nuoremmissa ikäluokissa. Rajasyötössä tai kuljetuksessa pallo on lähtötilanteessa viivan päällä. Rajasyötöstä ei voi tehdä suoraan maalia! Vastustajajoukkueen on oltava vähintään 5 metrin etäisyydellä suorituspaikasta. Pelaaja voi syötön sijaan myös lähteä itse kuljettamaan.

Paitsiosääntö
- P/T9 ja nuoremmissaikäluokissa ei ole paitsioita.

- Kaikissa 8v8-sarjoissa rangaistusalueen rajalta alkava koko kentän levyinen paitsioalue.  

Vetäytymissääntö
- Koskee P/T 6 ja P/T7 / sarjoja. 

- Maaliheittotilanteessa kaikki vastustajan joukkueen pelaajat vetäytyvät omalle kenttäpuoliskollemyös silloin kun MV saa pallon käsiinsä pelitilanteessa.

- Maalivahti saa halutessaan avata pelin ennen kuin vastustaja on ehtinyt vetäytyä.

- Kun pallo on liikkeellä, pelaajat saavat liikkua vapaasti.

- Maalivahti avaa maaliheitot aina heittämällä. Pelitilanteessa torjutut pallot hän avaa heittämällä tai tiputtamalla pallon itselleen jalkaan, jolloin pallo on vapaasti myös vastustajan pelattavissa.

*Pelin avaaminen onnistuu paremmin, kun vastustaja ei pääse suoraan vastapallosta laukomaan maaliin. Pelin rakentelu kehittyy, kun avaamiselle annetaan tilaa.